Høns og dræbersnegle

Høns  - den naturlige og effektive bekæmpelse af dræbersnegle i din have

Sommeren er over os, og med den kommer også de frygtede dræbersnegle, der for alvor har indtager de danske haver. Disse slimede skadedyr kan være en ægte plage for haveejere, der kæmper for at bevare både blomsterbede og grøntsager. Men der er en naturlig og effektiv løsning på dette problem - høns! 

Dræbersnegle og deres destruktive appetit

Dræbersnegle er ikke bare irriterende, de kan også forårsage betydelig skade på vores haveafgrøder. Med deres (alt for) hurtige reproduktionsevne og deres appetit på bløde plantedele, kan de ødelægge vores planter og det kan efterlade enhver haveejer enormt frustreret. Faktisk kan en dræbersnegl lægge op til 400 æg i løbet af bare en sæson! Det kan hurtigt blive til rigtig, rigtig mange dræbersnegle. Men hvordan griber man så situationen an, hvis man først er blevet invaderet af dræbersnegle i haven?

Traditionelle metoder til bekæmpelse af dræbersnegle, såsom sneglegift, indeholder jernfosfat og bør bruges med omtanke. Det slår andre snegle ihjel og kan derfor skade endnu mere end det gavne for naturen. Derfor er det godt at finde nogle andre alternativer, som harmonerer bedre med naturen og miljøet. 

Høns som naturens hjælpere

Høns har længe været kendt som nyttige medlemmer af landbruget, men deres rolle som biologisk bekæmpelse af dræbersnegle bliver ofte overset. Forskning har vist, at høns er glade for at spise dræbersnegle-æg og mindre dræbersnegle. Og det gør dem altså til et naturligt og effektivt våben mod disse skadedyr. Høns vil normalt ikke spise de helt store snegle, men de er til gengæld eminente til at finde snegle-æg skjult rundt i haven. Og lægger en dræbersnegl 400 æg, er der masser for hønsene at gå på jagt efter.

Husk også, at høns er glade for myrer! Så finder hønsene et myrebo, skal de nok også få styr på det!  

Høns spiser dræbersnegle - kom dræbersnegle til livs uden gift

Den økologiske og bæredygtige tilgang

Ved at introducere høns i haven som en del af din bekæmpelsesstrategi, kan du undgå brugen af giftige kemikalier eller andre skadelige metoder. Hønsene bidrager til at opretholde en naturlig balance i haven og du vil i høj grad undgår dræbersnegle.

Høns som dræbersnegles fjender

Høns er ikke bange for at kaste sig over en lækker lille dræbersnegl eller snegle-æg. Deres skarpe øjne og hurtige reaktionsevne gør dem til formidable jægere – især når det kommer til snegle-æg. Som enhver hønseejer ved, er der ikke meget bedre tidsfordriv for høns end at gå rundt i haven og kratte i jorden efter godter. Hønsene er dygtige til at finde sneglenes æg og yngel, som er sværere at opdage for os mennesker. De bidrager dermed til at reducere sneglebestanden på lang sigt.

Så selvom de måske ikke klare problemet alene mod dræbersnegle det første år, vil du med høns tydeligt kunne se en mindre bestand år for år, hvis hønsene får lov at trave haven igennem efter snegle-æg og yngel.  

Dræbersnegle i haven - sådan bekæmper du dem

Hvordan får du succes med hønsene i kampen mod dræbersnegle 

Før du beslutter dig for at tilføje høns til din haveflok, er der nogle ting, du skal overveje. For det første skal du have en sikker indhegning, der forhindrer hønsene i at ødelægge dine bede eller grave i uønskede områder. Vælg også de rette hønseracer, der er kendt for at være gode til at jage og spise snegle. Nogle populære racer inkluderer Sussex, Orpington og Australorp.

Husk også at give hønsene en afvekslende kost, der inkluderer andet end dræbersnegle. Høns har brug for en afbalanceret diæt for at forblive sunde og produktive. De vil stadig spise snegle, men de nyder også andre godbidder som græs, frugt og grøntsagsrester.

En bæredygtig og givende løsning

Ved at få høns i haven, kan du ikke kun nyde godt af deres hjælp til at holde dræbersnegle under kontrol, men du kan også nyde andre fordele. Hønsene vil levere friske æg til din morgenmad og bringe liv og underholdning til din have. Selv deres gødning kan bruges, da du kan bruge det som en naturlig og næringsrig gødning til dine planter.

Høns er ikke kun fantastiske væsener, der beriger vores liv med deres æg og charme, de er også vores naturlige allierede i bekæmpelsen af dræbersnegle i haven. Deres naturlige adfærd som sneglejægere og ædere gør dem til effektive våben i kampen mod disse skadedyr. Ved at omfavne hønsene som en del af vores havepleje rutine kan vi skabe en mere harmonisk, bæredygtig og givende tilgang til bekæmpelse af skadedyr. Så lad hønsene hjælpe på vej mod en have uden dræbersnegle!

Høns i haven er fantastiske, hvis du spørger os! Derfor finder du alt til havehøns på vores webshop!