Brahma - en rolig kæmpe

Brahma - en rolig kæmpe

Brahma høns er kendt for deres store, smukke ydre og deres rolige sind. Har man prøvet at have Brahma som havehøns, er man helt sikkert faldet for racen. For selv med deres store størrelse, er de perfekte som familiehøns.

  • De er en af de største hønseracer og imponerer med deres massive og kraftige kropsbygning. Hanerne kan veje op til 6 kg, mens høns sagtens kan ramme 4,5 kg.
  • Velkendt for deres rolige og venlige temperament, som gør dem nemme at håndtere og omgås, hvilket gør dem til gode familiehøns.
  • Gode æglæggere med omkring 180 æg om året

Historien om Brahma som hønserace

Brahma-høns er en gammel race med oprindelse i USA. De stammer fra krydsninger mellem store kinesiske fjerkrætyper og malayiske kamphøns, som blev importeret til Amerika i det 19. århundrede. Denne krydsning resulterede i en imponerende og majestætisk hønserace med sine karakteristiske kraftige ben, brede bryst og tætte fjerdragt. I dag er Brahmas kendt og elsket for deres rolige temperament, skønhed og gode æglægningsevner.

Temperamentet hos de store, smukke Brahma høns

Brahma-høns er kendt for deres venlige og rolige temperament. De er generelt milde, rolige og afslappede i deres adfærd, hvilket gør dem til venlige og nemme at håndtere. Dette gælder både for hønerne og hannerne. Nogle af deres mest fremtrædende træk er venlighed, ro og tolerance.

Så selvom deres størrelse kan virke intimiderende, er de faktisk nogle rigtig gode familiehøns, man roligt kan lade sine børn være sammen med.

Varianter blandt Brahma

Brahma høns kommer i mange forskellige smukke farver. Den mest populære er en lys Brahma i hvid, gul og rødbrune farver. Men du kan også finde Brahma med en mørk fjerdragt i sorte, røde og gule fjer, sort Brahma, blå Brahma eller en splash Brahma med hvid fjerdragt og små blå pletter eller "splash" af farve.

Brahma kommer også i en dværgversion, hvor størrelsen er meget mindre, men stadig med en stærk, bred krop.

Vægt

  • Hane er op til 6 kg og høner op til 4,5 kg
  • Dværghane 1700 gram og dværghøne 1300 gram

Æg

Brahma er gode til at lægge æg med ca. 180 æg pr. år. Deres æg har en fin brun farve og er naturligvis større end mange andre æg. De er ikke ofte skruk, men kan sagtens være gode kyllingemødre.

  • Æggene vejer ca. 55 gram 
  • Æggene fra dværg-varianten vejer ca. 35 gram

Brahma høns som havehøns - bliv klogere på racen her