Silkehøns - lær mere om racen og deres virke som havehøns hos Rosenbud

Silkehøns - med den smukke dunlignende fjerdragt

Silkehøns er kendt for deres helt unikke, dunede udseende, som mange finder ret fascinerede. De har desuden et skønt og roligt temperament og de som har Silkehøns, har man dem næsten som kæledyr.

  • De er ikke specielt store med en vægt for haner på op til 1,7 kg og for høner 1,4 kg
  • Deres silkeagtige og fluffy fjerdragt er enormt fascinerende og adskiller sig fra mange andre høns
  • De har små turkise øreringe, som giver dem et endnu mere unikt og eksotisk udseende
  • Silkehøns er ofte skruk - og du vil derfor opleve færre æg med en silkehøne end andre racer

Historien om Silkehøns som hønserace

Silkehøns har en lang og rig historie og en fascinerende oprindelse. Deres rødder kan spores tilbage til gamle Kina, hvor de blev avlet i over 2000 år. Disse unikke høns blev eksporteret til Europa i det 13. århundrede og blev senere introduceret til Amerika og andre dele af verden. Silkehøns skiller sig ud med deres bløde, silkeagtige fjerdragt, mørke hud, knoldede kam og turkise øreringe. De er kendt for deres rolige og tamme temperament, hvilket gør dem til populære kæledyr og udstillingshøns. Deres oprindelige egenskaber og mystiske udseende har fascineret mennesker i århundreder og fortsætter med at tiltrække opmærksomhed i moderne hønsehold.

Temperamentet hos de smukke Silkehøns

Silkehøns er kendt for deres venlige og rolige temperament. De er utroligt tamme og lette at håndtere, hvilket gør dem til fremragende kæledyr, især for børn og familier. Deres rolige og afslappede natur gør dem også velegnede til at have i hønsegårde sammen med andre hønseracer, da de sjældent er aggressive eller skaber problemer i flokken.

Silkehøns er ikke så aktive som nogle andre hønseracer og bevæger sig ofte i et langsomt tempo. De er afslappede i deres adfærd og kan være ret kærlige over for deres ejere. Deres bløde og silkeagtige fjerdragt samt turkise øreringe giver dem også et eksotiske og unikt udseende, der har gjort dem til en favorit blandt hønseentusiaster.

Alt i alt er Silkehøns kendt for at være rolige, tamme og elskelige, hvilket gør dem til et populært valg for hønseholdere, der søger efter venlige og nemme høns at have i deres gård. 

Med Silkehøns skal man dog være opmærksom på, at de rigtig godt kan lide at være skruk. Derfor lægger de også færre æg end andre racer, da meget af året går med at være skrukke. De er dog fantastiske hønsemødre, når de får chancen.

Varianter af Silkehøns

Silkehøns finder du mange forskellige farver - og de findes også i en dværgstørrelse, som er endnu mindre end de almindelige silkehøns. De typiske farver er hvid, sort, blå, splash af pletter og buff, en gyldenbrun farve.

Vægt

  • Hane omkring 1,4 kg-1,7 kg og høner omkring 1,1 kg-1,4 kg
  • Dværghane vejer omkring 600 gram og dværghønen 500 gram

Æg

Silkehøns er ofte skrukke, så man skal være forberedt på færre æg med denne race. De lægger ca. 100 æg om året.

  • Æggene vejer ca. 40 gram
  • Dværgæg vejer ca. 28 gram

Lær mere om racen Silkehøns hos Rosenbud - alt til havehøns