viser hoens der spiser oekologisk hoensefoder

FORDELE VED  ØKOLOGISK HØNSEFODER

De fleste af os holder høns i haven, for at få friske sunde æg og kød.

Jeg har altid gerne ville fodre mine høns økologisk, da det er vigtigt for mig, at hvad jeg og min familie spiser er sundt og nærende og ikke er med til at forurene vores jord.

Rosenbuds økologiske hønsefoder er udviklet med det formål at give høns et sundt og nærende naturligt foder, fremstillet udelukkende af økologiske produkter og selvfølgelig uden brug af genmodificerede afgrøder og kunstige farvestoffer.

Det har før været besværligt at fodre økologisk, da de enkelte kornsorter oftest kun kan købes hver for sig i sække af 20 kilo og så skal man blande i de rette forhold og have 8 store sække stående. Det har for mange været uoverkommeligt at løse opgaven med økologisk foder til den lille hønseflok på 3-10 høns. Eller også har det været blandet med ikke økologisk foder i et forhold, der er svært at gennemskue.

oekologisk  hoensefoder

Rosenbuds økologiske foder kommer i 2 pakninger på 4 kg og 12,5 kg

Økologisk hønsefoder til høns og kyllinger i alle aldre og til alle behov. Nu er det muligt at producere økologiske æg fra egne høns. Rosenbuds foder til høns og kyllinger er fremstillet ud fra en bred vifte af økologiske råmaterialer. Foderet er 100% naturligt og selvfølgelig fri for kunstige farver og genmanipulerede frø. Vores foder har ikke højproduktion af æg som formål, men sunde høns og kyllinger. Den sunde høne vil lægge æg i periode og holde pauser i perioder.

Med Rosenbuds økologisk hønsefoder opnår du den ideelle foderstand hos dine høns og ægte øko æg i dine reder. Du finder 5 forskellige produkter, de fleste i 4 kg og 12,5 kg poser, så du nemt kan sammensætte dit eget hønsefoder efter dit behov.

HVAD KRÆVER DET FOR AT KUNNE KALDE SINE ÆG ØKOLOGISK?

Økologisk Landsforening skriver at hønsenes foder skal være økologisk dyrket og fremstillet, før at du kan kalde dine æg økologiske.

Hvis du sælger af dine overskydende æg, må du gerne skrive at dine høns er fritgående og udelukkende får økologisk foder, men du må ikke kalde æggene økologiske uden at være godkendt økologisk avler.

Du kan læse vejledning til erhvervsmæssig hold af økologisk fjerkræ her


HVAD INDEHOLDER FODER FRA VIA ORGANICA

Økologisk hønsefoder Fra Rosenbud indeholder kun rene 100% økologiske råvarer og findes i 5 varianter

- økologisk kyllingefoderKyllingefoder
- Økologisk hønsekorn blandingHønsekorn
-økologisk æglægningsmix til hønsÆglægningsmix
- økologisk æglægningspellets til hønsÆglægningspellets
- økologisk farmermix, hønsefoder uden sojaFarmermix, helt uden soja

 

Kyllingefoder indeholder alt hvad en lille kylling har brug for, fra den klækkes til den begynder æglægning.
Foderet består af findelte kornsorter og små pellets.Pellets (økologisk hvede, økologisk afskårne sojabønner, økologisk majs, økologisk solsikkekage, økologisk byg, økologiske lupiner, økologiske ærter, økologisk alfalfa mel, økologisk sesamkage, calciumcarbonat, natriumchlorid), økologisk knækket majs, økologisk hvede, økologisk hørfrø, østersskal, grit, økologisk valset havregryn, økologisk hirse, økologisk soyaolie.

økologiks kyllingefoder til opvækst af økologiske kyllinger 

 

Hønsekorn er at betragte som ekstra snacks og må højst udgøre 25 % af den daglige fodermængde, da hønsene ellers let kan blive for fede, men hønsekorn er velegnet som lokkefoder, hvis du skal have flyttet dine høns eller måske vil gøre dem helt tamme.

Hønsekorn består af 100% økologisk hvede, knækket majs og solsikkekerner. 

økologisk hønsekorn - kun som snack til høns

Æglægningsmix er udviklet, for at give dine høns et stimulerende foder, som ikke fokuserer på hurtig tilvækst eller superhøj æglægning. Foderet er til den sunde høne, der lever et naturligt liv.Mixet består af 100% økologisk hele og knækkede kornsorter og pellets.Kornsorter som hvede, knækket majs, byg,havskalle, solsikkefrø, havreflager, hørfrø.Pellets er fremstillet af afskallede sojabønner, majs, calciumcarbonat, solsikke kage, hvede, semolina (gryn fra Durum hvede), olier og fedtstoffer, sesamkage, natriumklorid

100% økologisk æglægningsmix til fjerkræ

 

Æglægningspellets er et 100% naturligt fremstillet økologisk foder til æglæggende høner. Ved at fodre udelukkende med pellets, får hønsene alt hvad de har brug for og har man høns, der sorterer foder, er pellets den bedste løsning. De økologiske pelletser i en størrelse, hvor selv dværghøns spiser dem. Foderet er også her udviklet med henblik på en sund livsstil i hønseflokken og består af majs, hvede, afskallede Sojabønner, hård hvede, ærter, Calciumcarbonat, havre, dehydreret lucerne, solsikke kage, sojaolie, melasse og tilsat forskellige vitaminer og mineraler.

100% oekologisk hoensefoder som pellets 

 

Farmermix er et 100% økologisk foder, helt uden soja og pellets og er et hønsefoder med et rigt udvalg af korn og frø. Denne blanding er den ideelle og mest naturlige måde at fodre høns på. Det højere proteinniveau i denne blanding og udvalget af frø vil resultere i en naturlig ægproduktion. Perfekt til fritgående høns, der spiser selektivt og ofte ignorerer pellets i deres foder.  Økologisk fuldfoder til høns uden soja indeholder bl.a. hørfrø, der er rig på omega-3, og som medvirker til et sundere æg og skinnende fjer hos hønsene.
Sammensætning: økologisk hvede, økologisk majs, økologiske havreflager, økologiske ærter, økologisk lupin, økologisk solsikkefrø, østersskaller, økologisk hørfrø og økologisk solsikkeolie.
Du kan læse mere om sojafrit hønsefoder her

oekologisk hoensefoder uden soya

 

MINE EGNE ERFARINGER MED ØKOLOGISK HØNSEFODER

Jeg har altid dyrket økologisk køkkenhave og fodret mine høns og andre dyr med økologisk foder.

Men jeg har være irriteret over at jeg skulle blande hønsenes foder selv og indkøbe i store 20 kilos sække. Det fylder meget og når jeg bare har 5 høns, indkøber jeg jo foder til næsten 1 år ad gangen.

For et par år siden var jeg afsted på et marked og kom i snak med en hollandsk pige og vi talte selvfølgelig om høns og snakken faldt på økologisk hønsefoder og hvor besværligt det er at købe i Danmark. Til min store glæde fortalte hun så, at I Holland er der flere producenter af økologisk hønsefoder, både færdige kornblandinger og i pellets.

Jeg fandt frem til forskellige leverandører og købte flere forskellige mærker hjem til min hønseflok, så vi i fælleskab kunne teste og efter næsten 1 års testning kom jeg frem til, at foderet fra Via Organica opfylder de krav jeg har til alsidighed og at det er sammensat med den sunde naturlige høne som udgangspunkt, i modsætning til meget andet hønsefoder, hvor man stadig laver fodersammensætninger efter næringsbehovet hos en burhøne.

Så jeg nyder, at mine små kyllinger kan vokse op med et kyllingefuldfoder, som giver dem en naturlig vækst og udvikling og at mine æglæggende høner ikke stresses unødigt med et foder, der udelukkende baseres på høj ægproduktion og ikke trivsel. 


 

Rosenbuds økologiske hønsefoder produceres af ViaOrganica og med tilladelse og godkendelse fra den Hollandske stats Økologiske kontrol og har godkendelsesnr. NL_BIO_01 Skal nr.: 027889.