Kalk og grit til høns, hvad du skal vælge

Forskellen på Grit og kalktilskud

Kalk eller grit?

Jeg har mange gange fået spørgsmålet - Skal mine høns have både grit og kalktilskud og derfor vil jeg gerne give en kort forklaring på hvornår og hvordan.

forskellen på kalk og grit

Her vises grit foroven og østersskaller forneden 

 

Kalktilskud

 

Østersskaller et et kalktilskud til voksne  høner og det anbefales, især hvis dine høns altid er i en hønsegård, men også hvis du fodrer med ren pellets og mange af de andre foderblandinger til høns. Hos Rosenbud er det kun Farmermix, der indeholder kalk nok til at tilgodese en æglæggende hønes behov for kalk. Så jeg anbefaler altid at have Østersskaller stående, enten i en foderbeholder for sig eller blandet i deres foder. Det er ikke store mængder de har brug for, ca. 5 gram pr dag pr. høne

 

 

Grit

Grit er de små skarpe sten som alt fjerkræ har brug for, så de kan male deres føde i kråsen. Grit er nødvendigt for høns i hønsegård og mange gange også for fritgående havehøns.
Høns lever mest af forskellige slags frø og korn og for at kunne optage det som føde, er det nødvendigt at det bliver findelt. Kråsen er en meget stærk muskel med en læderagtig hinde indvendigt, som så maler kornet sammen med de små sten.

Det eneste tidspunkt dine høns kan undvære grit er, hvis du udelukkende fodrer med pellets og de går i en lukket hønsegård.

Jeg anbefaler altid at have både grit og kalk stående fremme til hønsene.

Hos Rosenbud har vi 2 størrelser af grit, fine sten til dværghøns og store kyllinger og den grove blanding til voksne æglæggende høner.

Køb grit til høns og kyllinger her 

 

Grit til nyklækkede kyllinger

Grit til nyklækkede kyllinger.
Har du små nyklækkede kyllinger er almindeligt hønsegrit alt for grovkornet, her anbefaler vi at der bruges grit til små stuefugle, det er renset og der er en lille smule kul i, til at hjælpe med at holde de små kyllingers mave i orden.

Besøg Rosenbuds afdeling for kosttilskud til høns