New Hampshire Red - lillesøsteren til den populære Rhode Island Red hønserace

New Hampshire høns | Lillesøsteren til den populære Rhode Island Red

New Hampshire høns er en amerikansk race, som står lidt i skyggen for den populære Rhode Island Red. Men her får man altså nogle venlige og søde høns, som er enormt gode æglæggere.

  • En mellemstørrelse race på omkring 2-3 kg.
  • Kommer i en fin kastanje-farvet rød fjerdragt.
  • Gode æglæggere med 200 æg om året.
  • En stabil og robust race, som fint kan tåle det danske klima både sommer og vinter.

Historien om New Hampshire høns

New Hampshire høns er en relativ ny race med kun cirka 100 år bag sig. Som navnet også indikere er den fremavlet i New Hampshire og Massachusetts i USA og er en videreudvikling på en Rhode Island Red høne. Derfor ligner de to racer også meget hinanden.

De er fremavlet med det udgangspunkt, at de voksede hurtigere. Det betød, at de var hurtigere til at komme i æglægning – og hurtigere klar til slagtning.

New Hampshire høns ligner meget den mere populære race Rhode Island Red med samme krop, men man kan kende en New Hampshire høne på sine mere lysere toner af rød, som bedst kan beskrives som kastanjefarvet med små gule highlights. Der er dog to andre farvevarianter, en med en blå hale og en New Hampshire white – det er dog racer som er meget sjældne, men smukke.

New Hampshire høns er en mellemstørrelse hønserace med haner omkring 3-3,5 kg og høner på 2-2,5 kg. Det er en robust race, som sagtens kan leve i vores klima.

Temperamentet hos de produktive New Hampshire høns

New Hampshire høns er søde høns, som man godt kan gøre tamme. De kan dog godt være mere aggressive omkring mad i forhold til andre høns i flokken, hvor de gerne skubber andre væk for at komme til maden selv. Så det skal man have i tankerne i forhold til de racer, du ellers har i hønsegården.

Hønerne er ofte skrukke og er gode til det. De vil meget gerne klække deres egne kyllinger og er generelt gode hønemødre.

Farvevarianter af New Hampshire høns

New Hampshire høns kommer i den her klassiske lysere tone af rød, som minder lidt om en kastanjefarve. Og det er denne du næsten altid vil se. Der er som nævnt tidligere to andre farvevarianter, men de er uhyre sjældne.

Vægt
Det er en mellemstor race.

  • Hane op til 3,5 kg og høner op til 2,5kg.

Æg
New Hampshire høns er opdrættet efter deres æglægningsegenskaber og man får her en god æglægningshøne. Hun vil cirka lægge 200 æg om året og de vil også være lettere at holde i gang med æglægningen om vinteren – eventuelt kombineret med lys i hønsehuset. Æggene er lysebrune.

  • Æggene vejer ca. 55-60 gram

New Hampshire Red - læs mere om hønseracen her