Mille Fleur | Hønsene med de tusind blomster

Mille Fleur | Hønsene med de tusind blomster

Mille Fleur – hønsene med de tusind blomster, som de så fint hedder på fransk. Har man først haft Mille Fleur i sin hønsegård, går man som regel aldrig tilbage. Vi har hørt fra mange passionerede Mille Fleur-ejere, som simpelthen bare elsker denne bedårende lille race.

  • Mille Fleur har en skønt, venligt sind som gør dem oplagte til familie-høns, hvor de kan få lov til at blive kæledyr
  • Deres smukke fjerpragt viser tusindvis af blomster, som de så fint er opkaldt efter på fransk.
  • De er ikke de bedste æglæggere, så man skal ikke få dem for deres æggeproduktion

Historien om Mille Fleur høns

Mille Fleur-høns er en hønserace med en farverig historie og oprindelse. De stammer fra Belgien, nærmere bestemt området kaldet Hainaut, der grænser op til Frankrig. Denne race blev udviklet i det 19. århundrede og har en karakteristisk fjerdragt med tusind blomstermønstre (deraf navnet "Mille Fleur," som betyder det fine "tusind blomster" på fransk).

Mille Fleur-høns er kendt for deres smukke og dekorative udseende, hvilket har gjort dem populære som udstillingsfugle. De har en behagelig og nysgerrig natur, og selvom de ikke er de mest produktive æglæggere eller de største slagtehøns, er de værdsatte for deres unikke æstetik og charme i hønsegården.

Vi har allerede hørt fra mange af vores kunder om deres fantastiske Mille Fleur høns – og de er i sandhed en race, som man kommer til at holde af på grund af deres skønne personligheder.

Temperamentet hos de smukke Mille Fleur høns

Mille Fleur er som beskrevet ovenfor kendt for deres behagelige og nysgerrige temperament, som kan gøre dem til skønne havehøns. De vil elske at tale med dig – og gerne sidde på skødet, hvis du lærer dem det. De er små sjæle er fyldt med nysgerrighed og elske at opdage nyt!

Så selvom det er små høns på omkring 700-800 gram, skal deres fyldige personligheder nok gøre op for størrelsen. Og størrelsen er måske næsten også i deres favør, da der kan gøres plads til dem i næsten alle størrelser af haver. Dog skal man være opmærksom på, at deres lille størrelse gør dem til bedre flyvere. Så vil man holde dem inde på bestemte arealer, kan det kræve et højere hegn eller en indhegning med tag.

De er ikke de mest produktive æglæggere, men du kan dog sagtens forvente 2-3 æg om ugen fra dem. Det er dog også nogle mindre æg, man får med de smukke Mille Fleur og man kan forvente en gennemsnitsvægt på omkring 28 gram (et æg fra en Sussex høne vil normalt veje omkring 55 gram).  

Deres rolige og søde sind gør dem oplagte at have som familiehøns – især hvis man går med drømmen om at ens havehøns gerne må være kæledyr for både store og små.

Farvevarianter af Mille Fleur

De fine Mille Fleur får deres navn fra deres fjerpragt, der ligner tusindvis af små blomster. Det er naturligvis deres stærkeste kendetegn. Oftest vil man se racen med en kombination af brune, sorte og hvide fjer, der danner det her smukke og komplekse mønster i fjerene. Farverne kan dog svinge en smule, mens der stadig bliver dannet de karakteriske blomster i fjerene.

Vægt

  • Hane op til 730 gram og høner op til 630 gram.

Æg

De er som sagt ikke de bedste æglæggere, men man kan dog godt forvente 2-3 æg om ugen (og nogle kan bestemt være heldigere med endnu flere æg). Æggene er små på omkring 28 gram og en fin lysebrun farve.

  • Æggene vejer ca. 28 gram

Mille Fleur - bliv klogere på hønseracen med de tusind blomster