raevemor med sine unger

Pas på Ræven

Kan man rævesikre en hønsegård?

Ræven er et smukt dyr og har man nogen sinde oplevet ræveunger lege foran en rævegrav, er det syn man aldrig glemmer. Ræveunger skal også have mad og den stakkels rævemor knokler for at skaffe føde hjem til sine små.

Derfor kender hun alle vores hønsegårde i hendes jagt territorium og kommer forbi næsten hver nat for at tjekke, om der mon skulle være en høne eller to, den kan tage med hjem. Høns er meget nemme ofre, de sover tungt, når de først har sat sig til ro og lukket øjnene og så bliver de nem mad for en sulten ræv.

Hvad kan man så gøre for at forhindre ræven i at tage vores høns?

  • Byg en rævesikker hønsegård, ved at lave en solid låge og grav net ned eller lægge fliser rundt om gården.
  • Lemmen til hønsehuset skal kunne lukkes forsvarligt, så en ræv ikke kan skubbe den op.
  • Sæt automatik på din hønselem.
  • Sæt et strømførende flytbart hønsenet op omkring hønsehus og gård. Høns bag strømførende elhegn

Min hønsegård blev lavet ved at vi gravede en rende hele vejen rundt og lagde hønsenettet 40 cm ned i jorden og op i 2 meters højde. Er din hønsegård allerede etableret, så kan en række fliser rundt om gården også holde ræven ude.

Min egen hønsegård under opsætning


Lågen til hønsegården skal være solid og med sikker lukning.
Det er vigtigt at hønselemmen kan lukkes tæt, dels for at det ikke skal trække ind på hønsene, men bestemt også for, at en ræv eller en sulten vildfaren rotte ikke kan skubbe lemmen op.

Det bedste jeg har gjort er at investere i automatik til alle mine hønsehuse.
Nu åbner og lukker automatikken for hønsene og jeg skal ikke bekymrer mig om at nå hjem inden mørkets frembrud.
Jeg har altid et flytbart hønsehegn oppe med strøm på om natten det gør ,at en sulten ræv, der snuser til hegnet, får et rap og tænker sig om endnu en gang før den kommer ind på mit hønseområde. For at jeg ikke skal glemme at slukke om dagen, har jeg sat et tænd/sluk ur op fra julebelysningen, så der kun er strøm på om natten, fra kl 22-8.

Tænk på dine høns og deres sikkerhed - ingen andre gør det!