Høns går ikke i hus, når det bliver mørkt

Høns går ikke i hus, når det bliver mørkt

Igennem de mere end 30 år jeg har haft høns, har jeg mange gange fået spørgsmålet:
Hvad skal jeg gøre, mine høns bliver ude i hønsegården om natten eller de sover i træerne?

Først skal du tjekke omgivelserne i deres hønsehus er tørt og rent

  • Flyt lidt rundt på bundmaterialet og i redekasserne, det skal være tørt, ellers har du et fugtigt hus
  • Kommer der andre dyr i huset om natten? Tjek huset for huller, en rotte kan sagtens gnave sige gennem et træhus
  • Er dine siddepinde tilpas størrelse? Siddepinde skal være så tilpas store, at hønens klør kan nå rundt om mindst 3/4 af pinden.

Er ovenstående i orden, kan du begynde lokke proceduren.

Den nemmeste måde er, at fange alle høns ind, når de har sat sig til ro og så bære dem ind på pind i hønsehuset. Sørg for, at der er mad og drikke og gerne lidt aktivitetslegetøj. Så holder du hønsene inde i huset i 1 uge, hvor du selvfølgelig kigger til dem flere gange dagligt og sikrer, at de har det godt og ikke mangler mad eller vand og der er renset ud under deres sovepinde.

Hver aften sætter du de høns, der stadig sover på gulvet eller i redekasser op på siddepindene. Når ugen er gået, kan du om dagen lukke dem ud i en aflukket mindre hønsegård og nu vil de fleste høns af sig selv søge ind i hønsehuset ved mørkets frembrud, dem der stadig sætter sig til at sove i gården, bæres ind på pind.

Efter endnu en uge, kan du nu prøve at lukke dem ud i haven i dagtimerne og nu har de fleste høns glemt deres tidligere unoder og går gerne på pind til aften.

Tænd aldrig lys for dine høns om aftenen, det gør dem mere forvirrede end godt. Der er mange muligheder for aktivering af høns.

 

Hvis du er ny med høns, så er denne artikel måske relevant for dig også Regler for salg af æg fra Hobbyhold.