Sådan underholder du dine høns i efteråret | Efterårssjov for høns

Sådan underholder du dine høns i efteråret | Efterårssjov for høns

Når efteråret og det kolde vejr nærmer sig, kan hønsene måske begynde at kede sig en smule. Hvor de sommeren igennem har kunnet lede efter insekter, snegle æg og andet lækkert i græsset, begynder udvalget at blive mindre sammen med det kolde vejr.

Men hønsene skal jo naturligvis ikke gå og kede sig! Derfor kommer vi i dag med 5 gode bud på underholdning, du hurtigt og nemt kan lave til dine høns, så de er godt aktiveret i efteråret!

Nem aktivering i hønsegården fra Rosenbud

En stump af en træstamme kan give mange timers sjov 

Har du et knækket træ i haven – måske efter en god efterårsstorm, kan det være en nem måde at aktivere dine høns på. For der vil helt sikkert være insekter gemt inde bag barken, som hønsene kan gå rundt og hakke i. Det kan hurtigt blive til mange timers sjov og aktivering for hønsene.

Når træstammen er godt gennemsøgt, kan man jo selv gemme nogle økologiske melorme nede i barken – så skal hønsene nok finde den interessant hurtigt igen!

Lav en frugt-snor til hønsegården

Det er altid godt med lidt ekstra vitaminer – også i de kolde måneder. Og en nem måde at klare det på er med en snor med groft skåret frugt. Det kan være frugt, som man måske allerede har i haven. F.eks. æbler, pære, brombær eller for de mere forkælede høns, melon. Ved at hænge det op i hønsegården på en lang snor, kan hønsene bruge tid og energi på at få frugten fri, mens de får en masse dejlige vitaminer og lidt ekstra lækkerier. 

Lækker grød til høns

Giv hønsene en lun omgang grød

Dine høns får allerede forskellige former for korn igennem deres foder, men om efteråret og vinteren kan man gøre det lidt lækre! Man kan nemlig lave en god omgang havregrød til sine høns.

De skal ikke have for meget – gå efter ca. en spiseskefuld per høne. Du kan bruge almindeligt korn som havre, hvede og knækket majs. Du kan f.eks. starte med en base af vores økologiske korn. Vil du gøre det endnu lækre kan en smule melorme blandes i sammen med friske eller tørrede bær.

Brug kogende vand og lav blandingen, så blandingen bliver fugtig – men ikke til suppe. Lad det stå og køle af og server det så for dine høns. Vi ved, at de vil blive vilde med det!

Smid et halvt græskar i hønsegården

Med halloween har man måske også gang i græskarrene – og dem elsker hønsene! Høns har godt af både græskarkerner og indmad fra græskar, som er sprængfyldt med vitaminer. Du kan læse mere om fordelen ved at give dine høns græskar her.

Så skær et halvt græskar over og læg det ind til hønsene som det er. Så kan de bruge tid på at grave kernerne ud og spise det indmad, de har lyst til. Endnu en god måde at sørge for lidt ekstra lækkerier i den kolde tid, men hvor hønsene får lov at arbejde en smule for det! 

Hønsaktivering i efteråret

Blade samlet fra haven 

Helt simpelt – blade samlet fra haven, som kan komme ind i hønsenes indhegning i en stor bunke. Vi plejer lige at smide en god håndfuld melorme for at gøre det interessant. Jo flere blade, jo bedre. Det synes hønsene i hvert fald! Det stimulerer deres naturlige lyst til at gå og skrabe i overfladen på jagt efter den næste snack! 

Det var 5 simple måder, du kan gøre dine høns’ hverdag endnu sjovere her i efterårsmånederne. Nogle gange skal der bare helt simple ting til. Men vil du gøre endnu mere ud af underholdningen, kan du finde alt til aktivering her!