Vejledning til påsætning og vedligeholdelse af hønsedækken

Påsætning af et hønsedækken kan måske se kompliceret ud, men det er ret nemt og er lige til at gå i gang med. Desuden vil dine høns have gavn af dem hvis du har en aktiv hane eller de har åbne sår som skal beskyttes.

 

  1. Træk trykknapperne fra hinanden.
  2. Træk forsigtigt den ene løkke rundt om den ene vinge. Husk at sikre dig at alle fjer følger med.
  3. Læg dækkenet over hønens ryg og før omhyggeligt den anden løkke rundt og under den anden vinge og derefter knap tryklåsen.
  4. Hvis hønsedækkenet også har vingebeskyttere, træk velcro-båndene fra hinanden og fold dem løst rundt om vingerne på den samme måde som du gjorde med løkken.

 

Det vil tage et par minutter før dækkenet er faldet på plads på hønens ryg og op til nogle dage før hønen har vænnet sig til det. Derefter vil hun gå rundt med dækkenet som om hun aldrig har gjort andet.

 

Husk at se efter både hønen og dækken jævnligt, især hvis de har åbne sår som kræver daglig pleje.

 

Hvordan vedligeholder man hønsedækkenet?

 

Chicken Breeders hønsedækken er lavet af imprægneret canvas som er vandafvisende. Hvis man ønsker at beholde den vandafvisende effekt, bør dækkenet ikke vaskes.

I stedet kan dækkenet blive børstet for tørt snavs og hvis snavset sidder godt fast, kan man eventuelt bruge et fugtig klud.

Hvis dækkenet har eller får noget utøj, kan man behandle det med et utøjs-middel, især på velcro-båndene. Alternativt kan man pakke dækkenet i en tæt plasticpose og lægge det i fryseren i et døgn, da det også kan slå utøj ihjel.

Når du køber et hønsedækken hos Rosenbud, så følger der en dansk vejledning med.