Faverolles - beskrivelse af racen som havehøns

Faverolles | De bløde franske høns

Faverolles er nok mest kendt for deres lidt anderledes udseende med en stor, fluffy fjerdragt, der ser helt enormt blød ud. De er også en virkelig rolig og omgængelig race, som er perfekt som havehøns

  • Faverolles er en mellem-stor race med haner op til 4 kg og høner op til 3,5 kg
  • En Faverolles fjer mangler det almindelige "hak", som andre høns har, hvilket giver dem et ret unikt og blødt udseende
  • Faverolles er rolige og venlige af natur, hvilket gør dem gode til familier med børn
  • Deres tætte fjerdragt gør dem godt modstandsdygtige overfor koldt vejr
  • Faverolles har fem tær på hver fod og har også fjer på deres ben

Historien om Faverolles

Det fine navn på denne race stammer naturligvis fra Frankrig, hvor Faverolles blev fremavlet i byen Faverolles af Paul Gustave Salmon. Han ønskede at skabe en alsidig race, der var god både til æglægning og til at slagte. Han krydsede nogle lokale racer med de mere kendte Houdan, Brahma og Dorking for at frembringe de fine Faverolles, som vi kender i dag.

I dag er Faverolles mest kendt for deres fluffy og bløde fjerdragt, deres venlige temperament og gode æglægningsevner som havehøns. 

Temperamentet hos de smukke Faverolles

Som havehøns har Faverolles et venligt og roligt temperament, der gør dem til gode havehøns. De er kendt for deres tamme og omgængelige natur, hvilket gør dem velegnede til at have sammen med familier, især børn. De er ikke særlig sky eller aggressive og kan nemt tilvænnes til menneskelig kontakt.

Hvad angår deres æglægningsevner, er Faverolles også gode æglæggere, selvom de ikke er lige så produktive som nogle andre hønseracer. De lægger typisk store, lysebrune æg, og selvom deres produktion kan variere lidt afhængigt af individuelle høns og miljøforhold, er de generelt stabile æglæggere og kan levere æg året rundt. De vil give ca. 180 æg om året i en fin sart lysebrun/beige farve.

Faverolles-høns er en alsidig hønserace, der er elsket for deres rolige temperament, bløde fjerdragt og gode æglægningsevner. De er ideelle havehøns og vil bringe glæde og nyttige ressourcer til enhver hønsegård.

Varianter af Faverolles

Faverolles kommer i en række farver, men den mest kendte er nok deres guld-hvidpudrede farve. Men de kommer også i en dyb maghoni-farvet fjerdragt, sort, blå, sort-pudret og helt hvide. 

Faverolles findes også i en dværg-race med mange af de samme kendetegn, bare i en mindre størrelse.

Vægt

  • Hane op til 4 kg og høner op til 3,5 kg
  • En dværg-Faverolles hane vejer ca. 1300 gram og dværghønen 1100 gram

Æg

Faverolles er fine æglæggere med omkring 180 æg om året i en smuk beige/lysebrun farve.

  • Æggene vejer ca. 60 gram
  • Dværgæg vejer ca. 44 gram

Faverolles som havehøns